Warning: Creating default object from empty value in /var/www/bmxsouth.dk/public_html/tibethelp.dk/wp-content/themes/elefolio/functions/admin-hooks.php on line 160

Anderledes oplevelser i Lissabon

Besøg storbyferie guidenHar du været i London, Paris, Berlin, Barcelona og Prag? Så overvej i stedet en miniferie i Lissabon – og gerne i foråret, hvor der er koldt i Danmark men dejlig med sol i Portugals hovedstad.

Lissabon minder på mange måder om den mere kendte storby Barcelona. Ligesom i Barcelona leves en stor del af livet i Lissabon også ude på gaden i det gode vejr. Og når solen går ned, så åbner de mange barer, hvor indbyggerne fester til den lyse morgen.

Seværdigheder i Lissabon

Men selvom Lissabon er en moderne storby, så er der også en række seværdigheder, der pege bagud i historien.

En af dem er Lissabons ældste bygningsværk Castelo de São Jorge, der i tidernes morgen var et nærmest uindtagelig fort – højt hævet over byen og med en fantastisk udsigt.

Fortet har haft en noget broget historie, der allerede starter i forhistorisk tid, hvor der lå en borg på højen. I 1147 blev den indtaget og senere omdannet til kongeslot.

Sidenhen har området fungeret som alt fra Napoleons barakby til hjem for forældreløse børn. I øvrigt var det også på denne borg, at Vasco da Gama kom i audiens, da han kom hjem fra sin første tur til Indien.

I den anden ende af skalaen er der Oceanário. Det er Europas største akvarium og verdens næststørste – kun overgået af det japanske akvarium i Osaka. Her er mere end 10.000 dyr som fisk, rokker og hajer samlet i 30 bassiner.

Akvariet blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen Expo 98, og er helt sikkert et besøg værd – med eller uden børn.

Kommentarer lukket til Anderledes oplevelser i Lissabon , , , ,

Comments are closed.